De huid beschermt ons tegen allerlei omgevingsinvloeden zoals hitte, koude, uitlaatgassen, vloeistoffen enz. Onderschat het belang van de huid daarom ook niet. De huid houdt niet enkel de penetratie tegen van uitwendige stoffen, maar houdt tegelijk ook vocht en voedingsstoffen vast.

De nieuwe handcrème van Salerm Cosmetics met actieve prebiotische ingrediënten helpt om de gezondheid van de handen in balans te houden. De crème zorgt voor maximale reparatie en bescherming en dit zelfs voor de meest geïrriteerde handen zoals die van kappers. De unieke formule maakt goede bacteriën aan voor het corrigeren van de microbiële onevenwichtigheden in de huid en creëert op die manier een ecosysteem van micro-organismen ter bescherming van de huid.

De juiste balans in onze huid wordt echter voortdurend uitgedaagd door de maatschappij en onze levensstijl die door de jaren heen erg veranderd is. Stress, vervuiling en chemische producten zijn hier enkele voorbeelden van. Meer en meer mensen hebben last van huidproblemen wat ook een rechtsreeks gevolg heeft voor ons immuunsysteem in het algemeen. Voor kappers is het gevaar voor huidproblemen nog groter omdat ze dagelijks in contact komen met haarproducten en water.

Wat doen prebiotica?
De huid is een ecosysteem dat bestaat uit verschillende microbiële soorten die voortdurend in wisselwerking staan met de huid. Het natuurlijke immuunsysteem van de huid is zo aangepast om de juiste balans te behouden in dit ecosysteem. Wat prebiotica doen in de cosmetica is het stimuleren van de huid door de groei van goede bacteriën te stimuleren en de niet zo goede te verminderen met als doel onze huid op een zo goed mogelijke en natuurlijke manier te laten werken.

Actieve ingrediënten De nieuwe crème bestaat uit een combinatie van volgende actieve ingrediënten:
- Ureum. Een actief ingrediënt van de huid zelf dat waterverlies via de opperhuid vermindert. Het stimuleert de opname van de andere actieve ingrediënten en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het aanmaken van nieuwe huidcellen. Het gaat de strijd aan tegen ruwe huid, scheuren en kloven.
- Natrium-PCA. Van nature één van de meest krachtige vocht inbrengende stoffen in de huidcellen. Helpt tegen het mogelijke verlies van natuurlijke hydratatie.
- Allantoïne. Wordt beschouwd als een pijnstiller en anti-irriterend middel dat de huid beschermt en littekens sneller geneest.
- Bisabolol. Een verzachtend middel, meestal gewonnen uit kamille.
- Sheaboter. Een plantaardig vet dat vaak wordt gebruikt in cosmetica met verzachtende eigenschappen voor de droge huid.


Prijs: €6,50 excl. btw -  Koop de handcrème van Salerm Cosmetics HIER.
Advies verkoopprijs €13,00 incl. btw